Tips voor het koken op een kampeertrip.

10-11-2020

Plan je deze zomer kampeeravonturen? Kamperen is zo leuk voor het hele gezin. Er zijn heel veel spannende dingen om te ontdekken en het idee om buiten te eten is altijd spannend voor mijn jongens! 

Een menu samenstellen dat werkt met makkelijke maaltijden is een must voordat we de deur uit gaan. Ik hou van eenvoud, maar ik wil ook maaltijden bij de hand hebben waar iedereen van zal genieten! 

Wie houdt er nu niet van eten van een vuurtje... het smaakt gewoon heerlijk!


 Wandeltaco's 


Dit supereenvoudige recept voor wandeltaco's is hoog opgestapeld met al je favoriete taco-toppings en perfect draagbaar voor al je kampeer- en buitenplezier!

Wandeltaco's zijn geweldig omdat je de ingrediënten gemakkelijk van tevoren kunt bereiden en ze kunt meenemen naar kampeertochten.


Op voorhand: 


  • Maak het gehaktmengsel van tevoren en laat volledig afkoelen. Bewaar in een zak met ritssluiting en verwarm opnieuw met 1/4 kopje water tot het is opgewarmd. 
  • Bewaar al je taco-toppings in afzonderlijke containers, voorgesneden en klaar voor gebruik. 
  • Als je van plan bent om avocado te gebruiken, hak dan pas vlak voor het opdienen. Of je kunt de in blokjes gesneden avocado mengen met een beetje limoensap en bewaren bij de pitten van de avocado om bruin worden te voorkomen. 
  • Breng een verscheidenheid aan zakjes chips met één portie mee - Fritos, Doritos (zowel nacho-kaas als coole ranch), Cheetos, enz.


Recept


Voorbereidingstijd 10 minuten 

Kooktijd 10 minuten 

Totale tijd 20 minuten 

Porties: 6 

Calorieën: 203 kcal 


Ingrediënten:

  • 500 gr rundergehakt 
  • 1/2 ui, gesnipperd 
  • 2 1/2 el tacokruiden 
  • 6 zakjes van één portie chips
  • sla, tomaatblokjes, geraspte kaas, gesneden zwarte olijven, avocadoblokjes, salsa, etc. 


Instructies: 

Bak de hamburger in een grote koekenpan, samen met de ui, tot hij volledig gaar en verkruimeld is. Giet al het vet af en zet de pan terug op de kookplaat. Voeg de taco-kruiden en 1/4 kopje water toe. Roer tot het bevochtigd en volledig gekruid is. 

Serveer het tacovlees met de zakjes frites en alle taco-toppings. Laat iedereen zijn eigen taco's samenstellen door de ingrediënten in de zak te stapelen. 

Genieten! 

Opmerkingen: Om het vleesmengsel op te vullen, voegt u 1 blikje chilibonen toe samen met de taco-kruiden. Dit vergroot de portiegrootte tot 8 personen.


Gietijzeren pizza


Gietijzeren pizza betekent dat je geen pizzasteen hebt! Gebruik je gietijzeren koekenpan om echt goede zelfgemaakte pizza te maken! 


Portie: 1 pizza 

Voorbereidingstijd: 20 minuten 

Totale tijd: 50 minuten 


Ingrediënten: 


Korst: 

  • 2 1/2 kopjes broodmeel 
  • 1 eetlepel suiker 
  • 2 theelepels zout 
  • 3/4 theelepel droge gist 
  • 1 1/2 eetlepels olijfolie 
  • 1 kop warm water 


Saus

  • 1 1/2 kopjes tomatensaus 
  • 1 theelepel gedroogde peterselie 
  • 1 theelepel gedroogde marjolein 
  • 1/2 theelepel uienpoeder 
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder 
  • 1/2 theelepel rode pepervlokken 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • Grote snuf zout en peper 


Beleg:  

  • 220 gr worst, gebruind 
  • 1/4 kop lente-uitjes, gehakt 
  • 250 - 300 gr mozzarella kaas 
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt


Het deeg maken 

Dit is mijn standaardrecept voor een dikkere pizzabodem. Een heel dunne korst wil je niet voor deze pizza. Het zou gewoon aanbranden denk ik. 

Meng voor het deeg water, suiker, zout en gist in een kom. Roer het door elkaar en laat het een paar minuten staan ​​tot de gist is opgelost en een beetje gaat schuimen. Voeg dan je bloem toe en roer het door elkaar.

Gebruik een hand gedrenkt in water om het deeg krachtig tot een bal te verwerken. 

Terwijl u het deeg bewerkt, merkt u misschien dat het te nat of te droog is. voeg dan een paar extra eetlepels water toe. Het deeg moet vrij vochtig en flexibel zijn. Als het stevig lijkt, laat het dan vijf minuten rusten en ontspannen, en ga dan verder met werken. 

Na ongeveer 8 minuten kneden zou je een heel zachte bal deeg moeten hebben. Bestrijk het deeg goed met olijfolie en doe het in een plastic zak. Als je het deeg dezelfde dag nog gebruikt, laat het dan een uur rijzen op kamertemperatuur, haal het er dan uit en laat het ontgassen. Vorm het opnieuw en bewaar het minimaal 2 uur in de koelkast. 


De toppings 

Ik hield mijn toppings voor deze pizza vrij eenvoudig, maar je zou alle toppings kunnen gebruiken die je op een normale pizza zou doen. 

De saus die ik heb gebruikt is gewoon wat gedroogde kruiden die in tomatensaus zijn gemengd. 

Ik sneed ook wat lente-uitjes en basilicum, bakte wat worst en raspte veel kaas.


Je hebt nu het deeg gemaakt en de toppings voorbereidt. Maak je pizza!!

SMAKELIJK!!!!


De kampeerburger


Vooral omdat deze kampvuur burger zo gemakkelijk in elkaar te zetten en zo eenvoudig is, is het net het perfecte kampeervoedsel. 

Zo groot dat het 4-6 personen kan voeden (afhankelijk van de eetlust) en het zit vol met al je favoriete lekkernijen. Lekker makkelijk en best leuk. 


Ingrediënten:


  • 1 kg rundergehakt 
  • zeezout 
  • knoflook 
  • peper 
  • hamburger toppings zoals sla, tomaten, uien, mayonaise, enz.


Instructies:


  1. Begin met ervoor te zorgen dat uw rundergehakt volledig is ontdooid. Als het eenmaal ontdooid is, is het tijd om je gigantische hamburgers te gaan maken. 
  2. Elke hamburgerpasteitje is elk 250 gr. Om het vlees niet te veel te laten werken, haalt u elke 250 gr vlees uit de verpakking en vormt u er een pasteitje van, met zo min mogelijk werk. 
  3. tip - plaats een doffe afdruk iets in het midden van elk pasteitje. Dit helpt het krimpen van het vlees te voorkomen
  4. Kruid elke kant van je twee pasteitjes met je zeezout en knoflookpeperkruiden. (gebruik hier je oordeel, maar kruid genoeg zodat je het kunt proeven) 
  5. Eenmaal gekruid, opzij zetten. 
  6. Ga vooruit met het aansteken van je kampvuur met stokken of houtskoolbriketten. Je wilt dat je kampvuur heet is om de grote hamburgers gelijkmatig te garen. 
  7. We gebruiken altijd een bbq-grillrooster en plaatsen dit boven het kampvuur om te helpen koken. (We plaatsen er een paar rond het hete vuur om de grill in evenwicht te houden en direct uit het vuur te houden) 
  8. Wikkel voor dit recept het kampvuur bbq grillrooster in met aluminiumfolie. (het helpt opflakkeringen onder controle te houden Als je kampvuur eenmaal heet is, plaats je je hamburgers direct op de aluminiumfolie. 
  9. Je hoort ze sissen, wetende dat ze aan het koken zijn. 
  10. Om de pasteitjes gelijkmatig en snel te laten garen, moet je een "tent" van aluminiumfolie over de bovenkant maken die de hitte nog meer vasthoudt. Met hoe dik en groot deze burgers zijn, is dit belangrijk. 
  11. Als je hamburgers aan één kant gaar zijn, draai ze dan om zodat de andere kant gelijkmatig gaart. 
  12. Als ze bijna klaar zijn, leg je je kaas op beide pasteitjes. Bak je burgers helemaal gaar en trek ze dan van het grillrooster. 
  13. Snijd je broodje doormidden. We plaatsten het ongeveer 30 seconden direct op het grillrooster. 
  14. Houd je toppings klaar om een ​​epische burger te maken! 
  15. De ui op het onderste deel van het broodje leggen is een geweldige barrière tegen het sap van het vlees, maar het is aan jou welke toppings je wilt gebruiken!


© 2021 Best LIfe blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin