Hoe maak je een smoothie?

Voor velen van ons kan het moeilijk zijn om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden fruit in groenten te consumeren; een groot glas smoothie voor het ontbijt of een snack kan ons echter helpen om aan onze dagelijkse behoeften te voldoen.
Hoewel veel mensen smoothies drinken als maaltijdvervanger om gewicht te verliezen, zit een echt voordeel van smoothies in de vitamines en voedingsstoffen die afkomstig zijn van de gezonde ingrediënten die worden gemengd.
Smoothies zijn een geweldige manier om groenten in hun rauwe en meest voedzame vorm te consumeren, en in tegenstelling tot sap, blijft het vezelgehalte van de ingrediënten in de smoothie behouden, wat resulteert in een gezonder en bevredigender drankje.
'Ons doel is om de meest effectieve bron te hebben om mensen te leren smoothies te maken.'
Op basis van uw leerstijl hebben we 4 geweldige methoden om u op weg te helpen:
Stel je eigen smoothie samen

Deel I: Vloeistof
U moet beginnen met tussen de 1-2 kopjes vloeistof. Dit gaat eerst in de blender.
Er zijn veel verschillende soorten vloeistoffen die u kunt gebruiken, afhankelijk van uw voedings- en smaakvoorkeuren:
* Water is onze eerste keuze, omdat het goedkoop en gemakkelijk is en je je calorieën kunt halen uit zeer voedzaam fruit, groenten en andere geselecteerde ingrediënten.
* Zuivelmelk is een veelvoorkomende keuze. Alle soorten melk werken goed omdat ze een neutrale en zachte smaak hebben, waardoor de overige ingrediënten de toon zetten. Als u de consumptie van dierlijke vetten en dierlijke producten wilt verminderen, raden wij u aan om water of de volgende alternatieve melksoorten te gebruiken:
* Sojamelk is een geweldige bron van eiwitten, calcium, isoflavonen, bevat geen lactose of cholesterol en gaat veel langer mee dan koemelk.
* Amandel- en kokosmelk zijn een geweldig alternatief voor de andere als je geen soja of zuivelproducten wilt.
* Vruchtensappen kunnen worden gebruikt om de voedingswaarde van de smoothie te verhogen, maar pas op voor toegevoegde suikers, omdat dit de calorische dichtheid van de smoothie verhoogt en de natuurlijke suikers van echt fruit kan overheersen.
* Thee voegt cafeïne en antioxidanten toe; we raden iets aan zonder toegevoegde suikers of fruitige smaakstoffen zoals groene of zwarte thee.
* Koffie kan ook worden gebruikt om cafeïne a la een ijskoude Frappucino toe te voegen.
* Yoghurt is een andere optie die probiotische levende culturen en calcium biedt.
Deel II: Fruit & Groenten
Onthoud bij het toevoegen van groenten en fruit dat deze twee dichotomieën een rol spelen:
1. Hoe meer bevroren fruit/groenten je gebruikt, hoe minder ijs je nodig hebt.
2. Evenzo, hoe meer sappen de vruchten/groenten bevatten, hoe minder vloeistof u hoeft toe te voegen.
Bananen zijn een populaire keuze omdat ze de smoothie helpen verdikken en een neutrale smaak geven die bij bijna alles past.
Experimenteer met je eigen favoriete groenten en fruit met behulp van ons handboek voor smoothies.
Deel III: Speciale extra's
De extra ingrediënten die je toevoegt, helpen zowel om de smoothie op smaak te brengen als om de smoothie dikker te maken.
Het is een geweldige manier om het gehalte aan macro-/micronutriënten in balans te brengen en je smoothie die extra jazz te geven.

Dit zijn de meest voorkomende keuzes:
* Eiwitpoeder (halve tot hele schep) zal de smoothie qua voedingswaarde in evenwicht brengen, vergelijkbaar met die van een maaltijd.
Wij raden een zonder aspartaam aan.
Er zijn veel populaire merken die in verschillende smaken verkrijgbaar zijn en vanille past precies bij de smaak van de meeste vruchten.
* Tarwe- en gerstegraspoeders zijn krachtige bronnen van chlorofyl (dat bekend staat om het balanceren van de pH-waarde van het bloed) en staan bekend als een "complete voedingsbron", die vitamines, mineralen, enzymen, aminozuren en antioxidanten bevat.
Van deze grassen wordt beweerd dat ze talloze gezondheids- en therapeutische voordelen bieden.
* Chlorella & Spirulina zijn geweldige bronnen van bijna elke vitamine en bevatten 70% eiwit per gewicht; ze zullen je smoothie ook groen maken!
* Vitaminepoeders kunnen worden gebruikt om de voedingswaarde van de smoothie aan te vullen.
Veel winkels bieden dingen zoals vezels en specifieke supplementen in poedervorm aan.
* Aroma's die veel voorkomen bij het koken, zoals kaneel, honing, bruine suiker, nootmuskaat en vanille-extract, voegen allemaal zoete complexiteit toe aan de smaak.
* IJs en zelfs zuivelcreamer kunnen worden toegevoegd om een meer shake-achtige smoothie in dessertstijl te creëren.
* Pindakaas en amandelboter voegen eiwit en een dikkere textuur toe.
* Chia- en lijnzaad zijn beide goede bronnen van omega-3-vetzuren en zijn rijk aan voedingsstoffen.
* Haver helpt het cholesterol te verlagen en zorgt voor langdurige energie.
Smaakt het naar meer? Klik hier
Deel IV: IJs
Als je meer vers fruit dan bevroren fruit hebt, wil je misschien een paar extra ijsblokjes toevoegen om de smoothie een koelere temperatuur en dikkere textuur te geven.
Het mengen van extra ijs kan ook de zoetheid verminderen en de smoothie koeler en verfrissender maken...

Smoothie blenden
U wilt de ingrediënten mengen totdat de vloeistof VOLLEDIG circuleert in de blender gedurende ten minste 5 tot 10 seconden.
Hiermee bedoelen we dat de inhoud al vloeibaar is gemaakt en nu vrij circuleert.
De vloeistof aan de bovenkant moet wervelen en terug naar de bodem diffunderen. Het kan tot 45 seconden duren voordat dit gebeurt, afhankelijk van het vermogen van uw motor en hoe vol de pot is.
Mix it all up !!!!
Zorg ervoor dat je niet te veel in je kan hebt, anders zal je blender nooit een goede circulatie krijgen, zelfs niet met de krachtigste motor!
Je moet er net genoeg in doen zodat je blender in ongeveer 30 tot 45 seconden een goede vloeistofcirculatie kan bereiken.