Barbecue- en grilltips

11-11-2020


Of je nu liever rood vlees of vis op de barbecue gooit, hier is een verzameling handige tips om je ribben vochtig, je zalm sappig en je steak mals te houden. 



Grilltechnieken voor vis en vlees



Smeer de grill voor het voorverwarmen in met anti-aanbakspray of plantaardige olie om te voorkomen dat voedsel blijft plakken.

Als u vis grilt, kook deze dan eerst met het vel naar beneden of leg hem op aluminiumfolie, bedekt met een anti-aanbaklaag.

Red snapper is snel en eenvoudig te barbecueën. Zorg ervoor dat zowel de grill als de vis goed geolied zijn en behandel ze voorzichtig.

Zalm is favoriet om te grillen, omdat het niet snel uitdroogt. Rijk aan natuurlijke omega-oliën, je kunt het op de grill leggen zonder het met olie te bedekken. Grill eerst de zalm met het vel naar boven. Hierdoor wordt het natuurlijke vet onder de huid in de filet getrokken, waardoor deze rijk en vochtig blijft.

• Als je sint-jakobsschelpen grilt, gebruik dan de verse oceaanvariant. Deze moeten roze of ivoorkleurig zijn, niet onnatuurlijk wit.

Zoetwaterforel is heerlijk op de grill. De schil wordt dun en krokant en het vlees is vol van smaak.

• Om de tonijnburgers vochtig te houden, kiest u de meest verse steaks die u kunt vinden en serveert u ze medium-rare tot medium - niet te gaar.

Grill ribbetjes, varkenshaas of ossenhaas 50 tot 75 procent van de kooktijd onverpakt om rook en smaak te laten doordringen. Kook vervolgens het vlees gewikkeld in zware aluminiumfolie om vocht en malsheid vast te houden.

• Laat bij het barbecueën van hamburgers en steaks de grill op hoge temperatuur komen voordat u er voedsel op legt. Laat het vlees enkele minuten koken voordat u het omdraait, om het dicht te schroeien en de sappen erin te sluiten.

• Steak is dun en kookt snel, dus het wordt meestal gemarineerd voordat het wordt gegrild. Wikkel het in folie als het van de grill komt en laat het 10 minuten staan. Snijd dun op de diagonaal, dwars op de draad, om de taaie vezels te scheiden en het smaakvolle vlees malser te maken.



Kip, Groenten & Meer Grillen



• Wanneer is goedkoper beter? Kippenbillen zijn minder duur dan sommige andere stukken vlees, maar ze doen het geweldig op de grill. Kippenbillen zijn smaakvoller en door het extra vet in de schil zijn ze zeer geschikt om te grillen.

• Voor de sappigste kip en karbonades, schroei ze aan beide kanten op hoog vuur gedurende enkele minuten en verlaag vervolgens de grilltemperatuur om het koken te beëindigen.

• Door aluminiumfolie op de grill te leggen voordat u geoliede groenten erop bakt, voorkomt u dat ze door de roosters vallen.

• Slechts een paar minuten op de grill geeft paprika een zoete, rokerige smaak. Rooster ze niet te lang. Zodra de huid opzwelt en zwart wordt, zijn ze klaar.

• Snijd de courgette in de lengte doormidden, bestrijk met olijfolie en bestrooi met zout en peper; 15 minuten grillen.

• Tijdens het grillen kunt u de schil op de mais laten. Zodra je de vorm van de korrels door de schil ziet branden, is je maïs klaar. Als je met indirecte hitte grilt, moet je de mais ongeveer een uur koken, dus leg hem eerst op de barbecue.

• Gegrilde Caesar salade? Natuurlijk - de uiteinden van de Romeinse sla zullen verkolen, maar de groenten blijven opmerkelijk knapperig en zoet, met een rokerige smaak.

• Maak de grill na elk gebruik schoon, maar laat hem altijd eerst afkoelen.

• Om de levensduur van uw grill (en rookoven) te verlengen, bewaar deze op een droge plaats of bewaar hem na elk gebruik afgedekt.

Grill niet alleen; het is altijd beter als je tijd kunt doorbrengen met familie en vrienden!


© 2021 Best LIfe blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin