5 makkelijke COCTAILS!

10-11-2020

Omdat het warm wordt, is het tijd om het seizoensfruit te pakken en een aantal gemengde cocktails te maken die helpen om af te koelen. 

Als je naar een tropisch strand wilt teleporteren, moet je wat cocktails blenden. 

Van margarita's tot daiquiri's, al deze brouwsels geven je een voorproefje van exquise verkoelende smaken. 

Ben je klaar om deze makkelijke blended cocktails voor thuis te maken? 

Hier zijn enkele gemengde cocktailrecepten om u op weg te helpen. 


Chili Limoen Mango Margarita


Nog een gemengde cocktail om deze zomer te proberen met pittige mango's en pittige chili. Deze tequila-cocktail is een vrij eenvoudig drankje dat je deze zomer moet proberen. 


Ingrediënten:

  • 1 rijpe mango (in blokjes gesneden // 1 mango is goed voor ~ 1 kop van 157 g) 
  • 240 ml sinaasappelsap 
  • 2 kleine limoenen (uitgeperst) 
  • 73-88 ml tequila (afhankelijk van de individuele sterkte van de drank) 
  • 30 ml  sinaasappellikeur 1 scheutje hete saus (optioneel) 
  • 15-45 ml agave nectar van ahornsiroop (afhankelijk van de zoetheid van de mango)


Bereiding

-->  Doe alle margarita-ingrediënten in een blender en mix tot ze romig en glad zijn. Proef de zoetheid/alcoholgehalte en pas deze naar wens aan.

-->  Om af te koelen, meng je een grote handvol ijsblokjes in een margarita of giet je de helft van het mengsel in een cocktailshaker met veel ijs en schud krachtig.

-->  Zet een limoenspleet op de rand van de wildglazen en dompel ze direct onder in het zout/chilipoeder mengsel (of gewoon zout of suiker) en vul ze met 1 grote of meerdere kleine ijsblokjes. Schenk de margarita erover en garneer met een partje limoen.


Tips & variaties

Om een ​​bevroren gemengde margarita te maken, kun je ook beginnen met bevroren mango's en het ijs overslaan zoals aangegeven!


Watermeloen Munt en Limoen coctail


De zomer is leuk met verfrissend fruit zoals watermeloen. Watermelon Mint Lime coctail geweldige en verfrissende cocktails, perfect voor een warme zomerdag. 


Ingrediënten:

  • Watermeloen - in stukjes gesneden en ingevroren.  
  • 2 blenders
  • Sap van 1 limoen of meer naar smaak 
  • 2-4 eetlepels ahornsiroop 
  • ¼ - ½ kopje water 


Optioneel: Verse muntblaadjes om te mengen of te garneren

TIP: watermeloen coctail moet in twee porties worden gemaakt. Gebruik de bovenstaande hoeveelheden als richtlijn. We gebruikten een halve limoen en 2 eetlepels ahornsiroop per blender.


Bereiding: 

1. Snijd de watermeloen in blokjes, leg de stukjes in een schaal of schaal en plaats in de vriezer. Het hoge watergehalte in watermeloen zorgt ervoor dat de stukjes aan elkaar bevriezen tot een vaste massa. 

2. Haal de watermeloen uit de vriezer en laat 10 minuten ontdooien zodat de stukjes in stukjes kunnen worden gescheiden. watermeloen coctail. 

3. Voeg de bevroren watermeloen toe aan de blender - vul tot iets meer dan de helft. 

4. Voeg de helft van het limoensap, 2 eetlepels ahornsiroop en een kwart kopje water toe. 

5. Steek de stamper in het deksel van de blenderkan en zet deze vast op de kan. 

6. Kies de 'smoothie'-modus en mix, terwijl je de stukjes bevroren meloen aandrukt. Als de meloen te droog is, voeg dan nog een kwart kopje water of meer toe voor een lossere coctail. 

7. Blijf mixen tot de watermeloen is gepureerd tot een gladde ijzige slush. 

8. Smaaktest. Voeg naar wens meer limoen of esdoorn toe. 

9. Schep de coctail in glazen en serveer. 

10. Voeg eventueel nog een scheutje limoen of verse muntblaadjes toe


Mango Kokos Daiquiri 


Bevroren daiquiri smaakt naar een margarita en is perfect zoet in plaats van een zure mix. Deze verfrissende tropische mangococktail met rum behoort zonder meer tot de beste mangococktails voor de zomer. Deze gemengde cocktails met rum zijn een perfecte gekoelde tropische traktatie die je moet drinken. 


Ingrediënten: 

  • Mango's: 1 grote mango (of ongeveer 1 ½ kopje mangovlees) maakt ongeveer 3 cocktails. Zorg ervoor dat ze gescheurd zijn door aan het uiteinde te ruiken waar de stengel zit - het moet een sterke mangogeur hebben en de mango mag niet hard zijn. 
  • Rum: Ik gebruik Bacardi in deze mango daiquiri, maar een kokosrum (zoals Malibu) zou ook goed werken. Als je niet van rum houdt, gebruik dan wodka. 
  • Limoenen: het sap wordt gebruikt in de daiquiri, maar zorg ervoor dat je wat extra's hebt, zodat je plakjes kunt snijden om de glazen te versieren. 
  • Suikersiroop: Je kunt dit zelf maken met 1 deel water op 1 deel suiker. Verwarm ze in een pan tot de suiker is opgelost en laat ze afkoelen voor gebruik. 
  • IJsblokjes: Ondanks het ijs wordt deze cocktail meestal glad, maar het ijs houdt hem lekker gekoeld.


Bereiding:

  1. Je begint met het maken van de suikersiroop en dit moet ruim van tevoren worden gedaan, zodat het kan afkoelen voor gebruik. 
  2. Snijd de mango nu in blokjes. Zet de mango op zijn uiteinde en ga dan met een scherp mes door de wang tot tegen de steen. Herhaal dat aan de andere kant om twee mangowangen te krijgen. Laat het mes nu langs de twee overgebleven zijkanten lopen om ook die te verwijderen. Gooi de steen weg. 
  3. Ga met een mes in een kruiselings patroon door alleen het vlees (niet de huid) van de wangen en druk ze vervolgens vanaf de huidzijde aan om de brokken omhoog te laten komen. Snijd ze af. Ga nu met de twee kleinere kanten met het mes tussen de huid en het vlees en snijd dat vlees ook in stukjes. 
  4. Doe nu de mango, rum, suikersiroop en limoensap in een blender en mix tot een gladde massa. 
  5. Voeg de ijsblokjes toe en mix opnieuw tot een gladde massa. 
  6. Giet en drink. 


Braambes-wijn coctail


Voor een luie zomermiddag, wanneer het te warm is voor wijn, zal deze eenvoudige cocktail met bramen, wodka en wijn je afkoelen. Haal het meeste uit de zomervakantie met deze gemakkelijk te maken zomercocktail. 


Ingrediënten: 

2 kopjes in de winkel gekocht bevroren margarita-mixconcentraat 

2 kopjes bevroren bramen 

30 ml tequila optioneel 

1/2 theelepel habanero groene saus 

1 eetlepel hibiscusbloemzout voor cocktails 

1/2 limoen of citroen 

1 fles rode wijn gekoeld 

4 schattige cocktailpins 

1 in partjes limoen of groene citroen 

12 verse bramen voor garnering


Bereiding: 

Doe alle ingrediënten in de blender, de margarita mix, de bramen, de tequila en de habanero saus. Mix tot je een gladde ijskoude saus krijgt. 

Zout de rand van het margaritaglas, wrijf het eerst in met de limoen en bestuif het daarna met het zout. 

Schep 3 eetlepels van de pittige bramenmix en voeg toe aan het margaritaglas. 

Maak de margarita af met gekoelde rode wijn. 

Garneer de margarita met een snufje hibiscuszout, een citroenbolletje en een schattig sierspeldje met braambessen erin.


Pina Colada


Voor al die coctail liefhebbers is Pina Colada een onmisbare cocktail. Deze tropische coctail is een heerlijke en perfecte zomercocktail. Pina Colada is een ananascocktail met kokosroom en rum. 


Ingrediënten:

  • 150 ml witte rum 

  • 150 ml crème van kokosnoot (bij voorkeur Coco Lopez-merk) 

  • 150 ml ananassap 

  • 1/2 kop bevroren ananasstukjes 

  • 4 kopjes ijs 

  • Ananasblaadjes of partjes voor garnering, optioneel


Bereiding:

  1. Doe de witte rum, kokosroom, ananassap en stukjes en ijs in een blender. Verwerk tot het volledig gemengd is. 
  2. Giet in glazen 
  3. Serveer eventueel met ananasblaadjes of schijfjes als garnering. 


© 2021 Best LIfe blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin